top of page
  • Foto del escritorAdrià Polo

La Bcnegra 2024, un espai per a escriptors cultivats en el gènere

Actualizado: 8 feb

Carmen Balmaseda és l’únic exponent del gènere “noir” menor de 30 anys amb el què compta el festival literari


Cartell de la Bcnegra 2024 // JAVIER OLIVARES, AJUNTAMENT DE BCN


El destacat festival de novel·la negra inaugura avui la seva 18a edició. Des del 5 fins a l'11 de febrer, Barcelona s’omplirà amb les personalitats més destacades de la literatura “noir”. Els lectors del gènere tindran l’oportunitat de gaudir de les diverses activitats disponibles, entre les quals destaquen les converses i taules rodones. Tasca que aproparà especialment a lectors i escriptors implicats en el gènere. 


La Bcnegra és un festival que ha ajudat Barcelona a consagrar-se com una de les capitals del gènere “noir” en l'àmbit europeu. Cada any, des de 2007, reuneix escriptors, editors i lectors provinents de multitud de països. És per aquest motiu que, a la presentació de la Bcnegra 2024, Xavier Marcé Carol, regidor de Cultura i Indústries Creatives de Barcelona, defineix el festival com “una referència dins el circuit de festivals literaris d’Europa”. 


Donada la posició de l’esdeveniment cultural en el panorama literari, els joves han quedat sorpresos en veure's mancats de referents directes. En aquesta ocasió, s’ha presentat una edició on aquells escriptors d'edat més primerenca, que cultiven el seu gust per la novel·la negra, no han tingut una gran varietat d’autors que els representin. Carmen Clara Balmaseda (Badajoz, 1995), que va escriure La Crisàlida amb només 18 anys, és el model més proper que tenen. 


Tant aquells joves que busquen inspiració per escriure com els que són fidels lectors del gènere estan d’acord. Segons ells, el festival, si vol guanyar encara més importància i reconeixement, hauria de servir de reclam per tota mena de lectors i escriptors, també per aquells que, malgrat ser els menys experimentats, seran els encarregats d'agafar el relleu als grans escriptors en els pròxims anys. 


13 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Comentarios


bottom of page