top of page
  • Foto del escritorPaula Gómez

ENTRE ROSES I LLIBRES

La festa de la literatura i l’amor omplen els carrers dels pobles


Roses de Sant Jordi // Paula Gómez

Viure el dia de Sant Jordi també és possible en un lloc que no sigui Barcelona. Trepitjar el carrer aquell dia en un poble o ciutat de caràcter petit és alguna cosa que cal viure per entendre completament el seu encant i la seva màgia. Des del moment en què un surt al carrer, es veu envoltat en un torbament de colors, aromes i sons que fan bategar el cor amb emoció.


Sant Jordi és molt més que una celebració, és una manifestació viva de la cultura i la tradició catalanes, on la literatura i l’amor s’entrellacen d’una manera única i bella. Veure a les persones regalant-se roses i llibres, expressant el seu amor i apreciació, commou a qualsevol que ho visqui. A Sant Feliu de Llobregat, aquesta tradició és viu amb una intensitat especial i, és un plaer i una experiència única poder formar-hi part. La vista dels carrers adornats amb parades plenes de llibres i roses és un espectacle que mai deixa de meravellar. És com si cada cantó es convertís en una finestra a un món d’històries per descobrir i sentiments per expressar.

 



Giselle Casado // Sant Feliu de Llobregat

La fira de roses i llibres a la plaça de la Vila de la ciutat és un dels punts forts de la celebració. Passejar entre els quioscos, oliant les roses i llambregant els llibres, és una experiència sensorial que gaudeix tot aquell que ho viu. A més, és una perfecta oportunitat per descobrir nous autors i obres literàries. Des de clàssics de la literatura catalana fins a les últimes novetats internacionals, cada obra era una porta cap a mons desconeguts o coneguts però sempre enriquidors. Les mans dels lectors remenaven entre les pàgines, buscant aquesta història que els robés l'alè o aquest poema que els acariciés l'ànima.



Plaça de la Vila vista des de l'ajuntament // Paula Gómez

La sensació de comunitat es respira en l’ambient en el transcurs de tot el dia. Tots, des dels veïns més joves fins als més grans, participen amb entusiasme en la celebració, compartint rialles, converses i, per descomptat, llibres i roses. És reconfortant veure com la gent s’uneix al voltant d’aquesta tradició centenària, creant llaços i records que perduraran molt més enllà del dia en si. A tot això, cal sumar-hi la creativitat i el talent dels artistes locals que afegeixen un toc especial a la jornada. Els carrers es converteixen en autèntiques galeries a l’aire lliure, on es pot admirar i adquirir obres úniques i originals. La música en directe i els espectacles al carrer completen l’experiència, transportant-te a un món de fantasia i diversió.



Martí Puertas // Sant Feliu de Llobregat

Al final del dia, quan el bullici va començar ha d’esvanir-se i el sol es va amagar per l’horitzó, la gent que hi quedava a la plaça va quedar-se amb la sensació d’haver estat part d’alguna cosa especial. Tothom, amb una rosa a una mà i un llibre a una altra, van tornar a casa plens d’alegria i amb els ànims renovats, ja que, Sant Jordi, no només és una festa, sinó també una celebració de l’amor, la cultura i la vida mateixa.




Massa plaça de la Vila // Paula Gómez

5 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page