top of page
  • Foto del escritorPaula Gómez

El premi Martí Dot de poesia obre la 49a edició

Actualizado: 7 mar

Una oportunitat pels joves que volen ser futurs escriptors


Cartell del concurs de poesia Martí Dot // AJUNTAMENT DE SANT FELIU DE LLOBREGAT


L'ajuntament de Sant Feliu de Llobregat amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona obre, un any més, la convocatoria del concurs de poesia Martí Dot. Es tracta d'un dels premis més importants en llengua catalana per a joves escriptors i escriptores. El que s’intenta amb aquesta iniciativa que fa gairebé cinquanta anys que està en funcionament és que els joves poetes i poetesses donin a conèixer la seva obra. 


Com es pot llegir a les bases del concurs, els treballs han d’estar escrits en llengua catalana, en qualsevol de les seves variants. El tràmit està obert a persones de fins a 36 anys les quals vulguin presentar un recull de poemes originals. Tot i així, no es pot escriure només un poema, el conjunt sencer ha de contenir, aproximadament, uns 300 versos. El premi està dotat amb 1500€ i inclou la publicació de l'obra guanyadora dins de la col·lecció de poesia de Viena Edicions. A més, la persona que guanyi participarà en un mínim de dos recitals organitzats per l'ajuntament de Sant Feliu de Llobregat al llarg de 2024. El termini per poder presentar-se finalitza el pròxim 31 de gener i el tràmit s'haurà de fer de forma telemàtica desde la web de l'ajuntament. 


El jurat es reunirà al Palau Falguera lloc emblemàtic de la ciutat, per deliberar el seu veredicte. El guanyador es farà públic en el marc de la XIII Setmana de la Poesia que se celebra la segona quinzena de març al mateix municipi.



Últim guanyador


El vigent guanyador va ser el filòleg d’Igualada Albert Rabell amb l’obra Fora de la Nosa. El poemari li va portar 4 anys de feina literària que van concloure en 300 versos publicats el passat octubre. Tot el llibre segueix la mateixa línia i aborda la temàtica del cos humà i de les seves limitacions materials, explorant la sensació d’estar atrapat en un mateix sense saber com sortir. Abans de guanyar aquest premí, ja havia guanyat el certamen d'Art Jove de Poesia Salvador Iborra organitzat per l’Associació d’Escriptores en Llengua Catalana. L’autor, que és llicenciat en Filologia Hispànica per la UAB, actualment, exerceix de professor a la ciutat de Barcelona. 


Llibre Fora de nosa d'Albert Rabell


29 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comentários


bottom of page