top of page
  • Foto del escritorAdrià Polo

Un concurs per demostrar que els joves si llegeixen

Una jornada de Jocs d'hivern literaris a la llibreria Ona


Jocs d'hivern literaris organitzats per l'Associació de Joves Lectors Catalans // ADRIÀ POLO


La llibreria Ona no és una llibreria normal. Potser, l'etiqueta “llibreria” li queda curta, però, tampoc sembla que hi hagi una paraula que pugui condensar tot el seu significat. És un lloc dedicat a la venda de llibres? Sí. Però aquesta és la punta de l’iceberg. Ona és també un espai disposat a donar veu. A la llengua catalana, als escriptors que s’obren pas en aquest món, als lectors joves, als artistes, etc. En definitiva, a qualsevol que s’estimi la literatura. 


És, doncs, a la llibreria Ona, on ens hem desplaçat per assistir als Jocs d’hivern literaris, una iniciativa de l'Associació de Joves Lectors Catalans (AJLC). Activitat gratuïta que, resumidament, consta d’una sèrie de jocs que s’han de resoldre en grup. Tots amb la literatura com a temàtica. Destacant tant el gènere juvenil com els grans clàssics. 


Travessant el cor de la llibreria trobem la Bookeria l’espai dedicat a l'esdeveniment. Allà, un parell de desenes de joves esperen l’inici del concurs. Des del primer moment s’intueix una atmosfera agradable, malgrat que els participants tenen edats significativament diferents, tots fan pinya. Quan es comparteix una cosa tan potent com l’amor als llibres, aquestes coses no tenen importància. 


Les diferents proves a les quals s’han enfrontat els participants han estat dissenyades per apropar la literatura a la seva vida quotidiana. A més, han estat útils per generar conversa sobre els seus gustos i compartir la seva passió. En especial, destacar l'activitat relacionada amb el fenomen de Bookstagram. En la qual, han recorregut tota la llibreria a la recerca de llibres que els transmetessin coses significatives. 


Una vegada decidit el grup guanyador, tots els participants han rebut un llibre i una subscripció d’un any a l'Associació de Joves Lectors Catalans. Finalment, la Mixa, presidenta de la AJLC i conductora de l’esdeveniment, ha expressat la seva felicitat envers el desenvolupament de l'activitat:


“Fa molt de temps que volem fer-ho i des de l’organització estem molt contents que finalment hagi tirat endavant i tenir-vos aquí. Independentment de si sou membres de l'associació o no, ens alegrem d’haver pogut reunir a tants joves apassionats de la literatura”. 


Una vegada finalitzats els jocs literaris, alguns dels joves s’han quedat a la llibreria. Alguns xerraven, fullejaven algun llibre, altres buscaven un lloc per anar a menjar plegats… El denominador comú és clar, que l’esdeveniment no ha deixat indiferent a ningú. 


11 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page